top of page

PEVISA-urokset

PEVISA UROSLISTA 

Suomen Bokseriyhdistys ry:n jalostustoimikunta ylläpitää PEVISA-ehdot täyttävien urosten listaa. Tiedostoon pääsevät urokset, jotka täyttävät vähintään allaolevat vaatimukset. Lista on otettu SKL:n KoiraNet -tietokannasta ja tarvittaessa lisätty tietoja yhdistyksen ylläpitämistä tiedostoista. 

PEVISA-VAATIMUKSET

Lonkkakuvaustulos

  • HD A-C
     

Sydän

  • Voimassa oleva sydäntutkimustulos: pelkkä kuuntelutulos - ei sivuääniä tai ultraäänitutkimus - normaali tai avoin. Jos koira saa ultraäänitutkimuksessa tuloksen avoin, on tulos voimassa 12 kk, jonka jälkeen koira on tutkittava uudelleen ennen jalostuskäyttöä.  
    auskul-Ultraäänitutkimusta ei tarvitse uusia, jos koira on saanut tuloksen terve. Jos koiralle on tehty ultraäänitutkimus, ei myöskään Koiraa ei saa käyttää jalostukseen, jos tutkimuksissa löytyy joku sydänsairaus. Auskul-taatiotutkimusta tarvitse uusia. 
     

Selkäkuvaus

  • tuloksen tulee olla SP0-SP3 

Ulkomaisista tuloksista (terveys, luonne, ulkomuoto) tulee toimittaa jalostustoimikunnalle kopiot todistuksista sekä kopio uroksen sukutaulusta. Koiran tulee kuitenkin täyttää kaikki yllä olevat vaatimukset listalle pääsemiseksi.

Uroksen omistaja, jos haluat listalle omat yhteystietosi, ota yhteyttä jalostustoimikuntaan bokseri.jalostus @ gmail.com. 

bottom of page