top of page

Jalostusurokset

Suomen Bokseriyhdistys ry:n jalostustoimikunta ylläpitää jalostusuroslistaa. Listalle hyväksytään urokset, jotka täyttävät vähintään allaolevat vaatimukset.
 

Linkki jalostusuroslistaan >>>

Lonkkakuvaustulos (HD)

• A-C ja indeksin tulee olla vähintään 95

Listalla on myös uroksen saksalainen lonkkaindeksi, mikäli koiralla sellainen on olemassa. Indeksi on käännetty paremmin vertailukelpoiseksi suomalaisten indeksien kanssa kaavalla: 100+(100-X) jossa X on uroksen saksalainen indeksi. Saksalainen indeksi on merkitty lonkkaindeksi merkinnällä DE.

Selkäkuvaus (SP)

• tuloksen tulee olla SP0-SP3 (puhdas, lievä, selkeä ja keskivaikea) lisäksi spondyloosi-indeksin tulee olla vähintään 95

Listalle laitetaan myös uroksen saksalainen spondyloosi-indeksi, mikäli koiralla sellainen on olemassa. Indeksi on käännetty paremmin vertailukelpoiseksi suomalaisten indeksien kanssa kaavalla: 100+(100-X) jossa X on uroksen saksalainen indeksi. Saksalainen indeksi on merkitty indeksi sarakkeeseen merkinnällä DE.

Sydän

• kuuntelutulos “ei sivuääniä” tai ultraäänitutkimus ”ei osoita merkkejä sydänsairaudesta”

• sydänkuuntelu ei saa olla kahta vuotta vanhempi

Ulkomuotoarviointi

• vähintään näyttelytulos EH tai ZTP testin hyväksytty ulkomuoto-osio tai suoritettu ulkomuotoarviointi (jalostusarviointi) ilman mainintaa EI-JALOSTUKSEEN

Luonnettamittaavatulos

• luonnettamittaava tulos (ZTP/BH/PK/LTE/MH), luonnetestitulos vähintään +75 pistettä tai jalostusarvioinnin suoritus ilman mainintaa EI-JALOSTUKSEEN

 

SUOSITUKSET VAATIMUSTEN LISÄKSI

Nikama epämuodostumat (VA)

• VA-lausunto, VA0-VA3

Degeneratiivinen myelopatia (DM)

  • geenitestitulos, terve/kantaja

 

Ulkomaisten koirien tuloksista (terveys, luonne, näyttely) tulee toimittaa jalostustoimikunnalle kopiot

todistuksista sekä kopio uroksen sukutaulusta.

Uroksella ei saa olla elinaikanaan yli 35 jälkeläistä Suomessa (vuosi 2023), jälkeläismäärän rajoitus tulee tarkistaa vuosittain. 

Uroksen omistaja, jos haluat uroksesi listalle ota yhteyttä jalostustoimikuntaan bokseri.jalostus @ gmail.com . Ilmoita seuraavat tiedot: koiran nimi, rekisterinumero, sinun yhteystietosi ja kuva. Laita vielä erikseen maininta, että tietosi saa julkaista. Kuva voi olla posetuskuva, pää-, treeni- tms. kuva.

bottom of page